etikete in nalepke


Digitalni termični tisk na pvc nalepke omogoča poleg standardnega tiska CMYK tudi tisk bele, zlate (sijaj in mat) in srebrne (sijaj in mat), kovinsko rdeče in kovinsko modre barve ter brezrastrski tisk nekaterih odtenkov Pantone.

Izrazita prednost termičnega tiska je, da celoten proces izdelave nalepk poteka v enema samem koraku - od tiska do zaseka oz. preforacije, saj sušenje barve ni potrebno. Nalepke lahko odnesete takoj.

več barvna karta razpoložljivih odtenkov brezrastrskega tiska




Bela nalepka (bela samolepilna folija)

Na samolepilno belo folijo tiskamo trajne jumbo plakate, avtografike, promocijske table, označevalne table, darilne nalepke, male promocijske nalepke, male etikete za na kartice...

Poleg standardnega CMYK tiska je možen tudi tisk sijaj zlate (zlatotisk), krom srebrne (ogledalo), mat zlate, mat srebrne, kovinsko rdeče, kovinsko modre, srebrnega mozaika in bele barve.

Vse vrste materialov so namenjene za zunanjo uporabo. Obstojnost tiska se podaljša z uporabo dodatne zaščite - UV plastifikacije.

Vse nalepke lahko računalniško obrežemo po poljubni obliki s pomočjo rezalnika ali nakaširamo na različne materiale.

več pregled materialov za printanje - bela nalepka

tisk na belo nalepko

najpogostejši je tisk na belo nalepko




Prozorna nalepka (prozorna samolepilna folija)

Samolepilna prozorna folija je primerna za tisk okenskih grafik, manjših avtografik in grafik, kjer je pomembno, da je nalepka prozorna in ne zakrije podlage, na katero je nameščena. Površina prozorne nalepke je lahko sijaj ali mat.

Problem majhnih črk, ki se jih ne da izrezati iz folije, rešimo s tiskom na prozorno nalepko, ki jo nalepimo na podlago. Svetle barve, skozi katere bi se podlaga lahko videla, je možno podtiskati z belo barvo, s čemer močno zmanjšamo prosojnost tiskane površine.

Na prozorno nalepko lahko poleg standardnih barv CMYK natisnemo tudi belo, srebrno in zlato barvo. Srebrna in zlata barva sta sijajni (ogledalo), in popolnoma krivni. Z zadnje strani sta obe srebrni.

Vse nalepke lahko zarežemo po poljubni obliki.

več pregled materialov za printanje - prozorna nalepka

tisk na prozorno nalepko

ornament na prozorni nalepki

tisk bele barve, tisk zlate barve

tisk bele, zlate in srebrne barve ter cmyk na prozorni nalepki




Odstranljive nalepke Magic Tack

Odstranljive nalepke Magic Tack nimajo lepila, tamveč se na površino prisesajo z mikro priseski. Mogoče jih je večkrat prestavljati. Uporabljamo jih tam, kjer želimo nalepko odstraniti brez ostankov lepila.

Odstranljive nalepke so primerne za aplikacijo na gladke površine - table, vrata, okna, pohištvo... Na voljo so v prozorni, peskani ali beli barvi in so primerne za tisk in izrez z rezalnikom.

več pregled materialov za printanje - odstranljive nalepke

odstranljiva nalepka - tisk srebrne barve

tisk srebrne in rdeče barve na belo odstranljivo nalepko




Samouničljiva nalepka

Samouničljive nalepke so primerne za pečate - zaščito strojne opreme, dokumentov in drugih izdelkov, kjer je pomembno, da se nalepka ob poskusu odstranjevanja ali premikanja popolnoma uniči.

Površina samouničljive nalepke je zelo krhka, samo lepilo na spodnji strani preprečuje, da ne razpade. Ko jo zalepimo na površino in se lepilo fiksira, je nalepko nemogoče odstraniti, ne da bi jo popolnoma uničili (pravzaprav jo je potrebno s površine spraskati po delčkih). Samouničljiva nalepka je odporna na večino blažjih kemikalij, je odporna na ekstremne temperature (-40ºC do +80ºC) in v zunanjih pogojih obstojna najmanj 5 let.

Nalepke lahko potiskamo s solventnimi barvami ali s termičnim transferjem folije in obrežemo po poljubni obliki.

več pregled materialov za printanje - samouničljiva nalepka

samouničljive nalepke

površina nalepke je izdelana iz krhkega materiala in se ob vsakem poskusu odstranitve popolnoma uniči




Odbojna nalepka (samolepilna folija)

Odbojna ali odsevna samolepilna folija se uporablja za označevalne table, nalepke na avtomobilih ali označevanje nevarnih vogalov in robov, kjer luči osvetlijo nalepko in ta zažari.

Odsevne folije so na voljo v beli, črni, rjavi, rumeni, rdeči, modri, oranžni ali zeleni barvi.

Poleg izreza napisov in drugih poljubnih oblik lahko na odbojno folijo natisnemo tudi poljubno grafiko (fotografijo), ki jo nato z rezalnikom obrežemo.

več pregled materialov za printanje - odbojna nalepka

tisk na odbojno nalepko

odbojna nalepka zažari, ko jo osvetlimo, prav tako zažarijo na njej natisnjene slike




Peskana nalepke

Peskana folija ali folija imitacije peskanega stekla je primerna za vse vrste ravnih steklenih površin, kjer želimo preprečiti vpogled v prostor ali pa le dekorativno okrasiti stekleno ploskev.

Z rezalnikom lahko izrežemo poljubne motive ali vzorce, ki bodo okrasili steklene površine ali pa le dodatno zastirali pogled v prostor.

Folije je primerna tudi za tisk in izrez tako manjših kot tudi večjih nalepk.

več pregled materialov za printanje - peskana folija

peskana nalepka

s tiskom na peskano nalepko lahko dekorativno še povečamo zasebnost, ki jo že sicer zagotavlja peskana folija




Kovinske (metalizirane) pvc nalepke

Na kovinske nalepke najrazličnejših barv (zlate, srebrne, s 3D reliefnim učinkom, hologramske) lahko natisnemo vse mogoče - jubilejne nalepkice, garancijske nalepke, dekorativne nalepkice... Že sama podlaga je izjemno dekorativna in opazna. Nalepke so kljub 3D reliefnemu učinku popolnoma gladke in so primerne za tisk in obrez po poljubni obliki z rezalnikom. Tudi na te nalepke je možen tako tisk bele barve kakor tudi tisk sijaj zlate ter sijaj srebrne barve.

več pregled materialov za printanje - R-tape nalepke

nalepke na kovinski foliji

kovinska nalepka, potiskana s črno barvo in zasekana v krog




Fluorescentne nalepke

Fluorescentna folija je na voljo v fluorescentno rumeni, oranžni, rdeči in roza (pink) barvi.

Barve so izredno vpadljive, tako da jo lahko uporabimo bodisi nepotiskano (izrez z rezalnikom) ali kot podlago za izredno opazno informacijo, transparent, tablo...

več pregled materialov za printanje - fluorescentne folije

tisk na fluorescentno nalepko

oglasov in sporočil na fluorescentni nalepki ne morete spregledati




Statična folija (folija brez lepila na statični osnovi)

Statična folija nima lepila in se zaradi statične napetosti odlično oprime gladke površine, v trenutku se da odstraniti in površino pusti nedotaknjeno. Primerna je za zaščito steklenih, akrilnih, kovinskih, pvc... površin, za oglaševanje in dekoracijo steklenih površin. Nanos je enostaven, brez nadležnih mehurčkov. Površina, kamor želimo aplicirati statično folijo, mora biti gladka, ravna in čista. Po odstranitvi statična folija ne pušča ostankov, površina ostane nedotaknjena.

Folija je primerna za solventni tisk in za obrez z rezalnikom.

Statična folija je dobavljiva prozorna ali bele barve.

več pregled materialov za printanje - statične nalepke

statična nalepka

statična nalepka ne poškoduje površine in po odstranjevanju ne pušča ostankov




Glow - nalepka, ki se sveti v temi

Glow in the dark ali fosforna folija je bela samolepilna folija z blago rumenkastim tonom, ki jo uporabljamo nepotiskano ali pa nanjo odtisnemo poljuben motiv. Ko je folija osvetljena, akumulira svetlobo in v temi zeleno žari tudi do 12 ur.

Primerna je za označevanje izhodov v sili, označevanje evakuacijskih (požarnih) poti in oznake na vozilih.

več pregled materialov za printanje - fosforna folija

nalepka, ki se sveti v temi

v temi se nalepka "glow in the dark" zelenkasto sveti




Priprava datotek za printanje

Priprava datoteke

Datoteko lahko pripravite v kateremkoli grafičnem programu (Adobe Illustrator, InDesign, FreeHand, Photoshop, CorelDraw...). Datoteko zaključite v pdf ali eps zapis. Manj primerni programi za pripravo datotek so: Word, Excel, PowerPoint, AutoCad ipd.

Za zasek (obrez) po poljubni konturi potrebujemo vektorsko krivuljo, ki naj bo v datoteki ali v posebnem layerju ali jasno označena s kontrastno barvo.

Format

  • EPS (MAC ali PC), Illustrator Al (MAC ali PC): fonti morajo biti v krivuljah, barve v CMYK
  • visokoresolucijski PDF (press quality, MAC ali PC): fonti morajo biti vključeni, slike 150 dpi, barve v CMYK
  • TIF (MAC ali PC): 150 dpi, barve v CMYK
  • JPG (MAC ali PC): 300 dpi, max. quality, barve v CMYK

Podatki veljajo za datoteke v merilu 1 : 1. Če je datoteka v manjšem merilu, mora biti resolucija ustrezno večja.

Pri oddaji materialov v drugih formatih Next line d.o.o. ne more prevzeti odgovornosti za pravilnost in kakovost izpisa. Če pošiljate odprte datoteke, zraven priložite še pregledno sliko v jpg formatu.

Resolucija

Optimalna ločljivost je 120 - 150 dpi pri končni velikosti grafike (merilo 1 : 1). Če pripravljate datoteko v pomanjšanem merilu, mora biti resolucija ustrezno večja. Primer: za grafiko v merilu 1 : 10 je optimalna resolucija 1200 - 1500 dpi. Termični tisk omogoča dobro berljivost zelo majhnih črk, berljive so že črke velikosti 4 pt. Rastrska omejitev CMYK sestave je 50 lpi, monokromatskega tiska pa 300 dpi.

Dimenzija

Grafične predloge so lahko v pomanjšanem merilu (pri naročilu navedite končno dimenzijo), vendar v končnem razmerju višine in širine.

Oddaja datotek

  • po e-pošti: print@next-line.si
  • osebno na CD, DVD, USB
  • na ftp strežnik: pokličite za geslo
  • wetransfer, dropbox ipd.




Reference

tisk bele barve

tisk bele barve in cmyk na srebrno nalepko s 3D reliefnim učinkom - premer nalepke je 38 mm; folija R-tape Large engine turn (E 901)

tisk na zlato reliefno nalepko

tisk cmyk na zlato reliefno nalepko - dimenzija nalepkice na sliki je 30 x 30 mm; folija R-tape Florentine leaf gold (S 4402)

srebrne nalepke

tisk črne barve na mat srebrno folijo; velikost nalepkic je 15 x 10 mm

prozorna nalepka

tisk bele barve in cmyk na prozorno folijo

srebrne nalepke

tisk črne barve na sijaj zlato folijo R-tape smooth gold (S 3102)

kovinsko rdeča barva

kovinsko rdeča barva na beli nalepki; velikost nalepk je 40 x 20 mm

kovinsko rdeča barva

tisk kovinsko rdeče barve na beli nalepki - praznično romantičen učinek

kovinsko modra barva

tisk kovinsko modre barve in cmyk na belo folijo

tisk zlate barve

na belo nalepko lahko natisnemo tudi zlato barvo, veliko zlate barve!

nalepka na kamionu

zlata nalepka na kamionu - knjigarna fantazija

nalepke za oljcno olje

tisk črne, sijaj zlate in rdeče barve na belo folijo

hologramske nalepke

tisk črne in rdeče barve na nalepko R-tape Rainbow Brite overall (S 7901)

samouničljiva nalepka

samouničljiva nalepka, potiskana z mosaic rose hollographic in črno barvo

hologramska nalepka

tisk na hologramsko nalepko R-tape Rainbow Brite overall (S 7901)

brush nalepka

tisk na nalepko R-tape fine brush (S 6501)

nalepka mosaic

tisk na nalepko R-tape Mosaic (S 0201)

samouničljiva nalepka

samouničljive nalepke preprečujejo zlorabo in so idealne za pečatenje

samouničljiva nalepka

samouničljive nalepke so odporne na večino blažjih kemikalij, vendar se ob vsakem poskusu odstranjevanja nepovratno uničijo

tisk bele barve na rdečo nalepko

tisk bele barve na rdečo nalepko

tisk na rumeno nalepko

tisk na rumeno nalepko

srebrna nalepka, črn tisk

tisk na nalepko R-tape Silver (E 3101)

tisk na belo nalepko

etiketa za embalažo oljčnega olja

tisk na prozorno nalepko

tisk drobcene grafike na prozorno nalepko

tisk srebrne barve

unikatna nalepka za board, tisk cmyk in srebrne barve na belo nalepko

print and cut izdelava nalepk

najbolj obstojne barve in najboljša odpornost na praske je tehnologija termičnega tiska; unikatni long boardi

printanje bele barve na prozorno nalepko

tisk bele barve na prozorno nalepko: elegantna oprema kozmetične embalaže

tiskanje na kovinsko nalepko

tisk na kovinsko nalepko z reliefnim vzorcem, na sliki nalepka R-tape Florentine Leaf Silver

izdelava etiket

izdelava etiket za kozmetično embalažo

etiketa za kozmetične lončke

etikete za kozmetično embalažo

velikoformatni tisk na nalepko

nalepke velikega formata - solventni tisk na samolepilno folijo

nalepke na kuhinji

nalepka kot dekoracija pohištva

printanje na belo nalepko in izrez

izdelava velikoformatnih nalepk; premer kroga je 70 cm

velikoformatni tisk na nalepko

nalepke velikega formata - solventni tisk na samolepilno folijo

statična nalepka

statična nalepka se odlično oprime gladke površine in ne pušča sledi

zabavna popestritev praznovanja

pravijo, da se po tridesetem ne sprašuje več, koliko let imaš...

tisk na nalepko

najraje imamo velike sladkarije, take XXL ...

tisk na nalepko

... pa vi?

jumbo nalepka

kaširanje nalepke na terenu...

tisk na nalepko

... lahko traja pozno v noč,...

tisk na nalepko

... tako da smo včasih utrujeni...

trajni jumbo plakati

... a kljub temu - juhu - ...

nalepka jumbo pano

... smo večkrat prav ponosni na opravljeno delo!




Kontakt

Next line d.o.o.
Ob železnici 16
1000 Ljubljana

Telefon
01 521 22 40, 01 521 22 41
041 776 822

e-pošta
print@next-line.si

Telefaks
01 524 12 55

Delovni čas
ponedeljek - petek: 8:00 - 16:00
sobota in nedelja: zaprto


Ostali podatki
ID za ddv: SI15605981
Matična številka: 5553504
Transakcijski računi:
02053-0010324673 (NLB)



Pošljite povpraševanje