izdelava oznak in tabel


Izdelujemo LED in fluo svetlobne table, oznake s 3D napisi, podosvetljene table, tekstilne panoje. Novost v naši ponudbi je izdelava LED displayev - promocijskih LED tabel z dinamično promocijsko vsebino - prikazovanje sporočil je poljubno nastavljivo. Table in oznake so lahko:




LED display table

Modularne LED display table omogočajo dinamično prikazovanje sporočil. LED display moduli so tanki paneli, ki z naborom svetlečih LED diod omogočajo prikazovanje video vsebin v visoki ločljivosti.

Za izdelavo LED display tabel uporabljamo LED module izjemno visoke svetilnosti, ki so tako v notranjih prostorih kot tudi v zunanjih razmerah, celo pri močni sončni svetlobi, izjemno opazni. Za notranje prostore zadostuje svetilnost 1000 – 1500 cd/m2, za zunanjo uporabo je potrebnih vsaj 2000-3000 cd/m2 oziroma 5000 cd/m2, kadar je panel izpostavljen direktni svetlobi sonca.

LED display module lahko vstavimo v že obstoječe reklamne table, pilone, toteme ali pa jih samostojno pritrdimo na steno, fasado, obesimo s stropa itd.

LED display tabla

izsek DIP P10 yellow modula med delovanjem

Pri izbiri elementov za sestavo LED display table je potrebno upoštevati naslednje faktorje:

 • velikost (zaradi modularnega sestavljanja je prilagodljiva)
 • lokacija (notranja ali zunanja postavitev)
 • izbira barve - enobarvni ali RGB (ali se bodo prikazovali samo napisi ali tudi barvne video vsebine)
 • izbira ločljivosti - resolucije prikazovanja (kakšno natančnost potrebujemo oz. na kakšni razdalji od opazovalcev bo tabla postavljena)
 • način krmiljenja LED display table (USB, internet, wifi...)

LED display paneli - tehnični podatki
naziv panela barva tip diod
dimenzija
(mm)
ločljivost
svetilnost
(cd/m2)
max. moč
(W)
LED DIP P10 outdoor bela DIP 546 320 x 160 32 x 16 3000 20
LED DIP P10 outdoor rdeča DIP 546 320 x 160 32 x 16 3200 20
LED DIP P10 outdoor zelena DIP 546 320 x 160 32 x 16 2000 20
LED DIP P10 outdoor rumena DIP 546 320 x 160 32 x 16 1800 20
LED SMD P10 outdoor RGB SMD 3528 320 x 160 32 x 16 > 5500 30
LED SMD P8 outdoor RGB SMD 3535 256 x 128 32 x 16 > 7000 30
LED SMD P6 outdoor RGB SMD 3535 192 x 192 32 x 32 > 5500 30
LED SMD P6 indoor RGB SMD 3528 384 x 192 64 x 32 > 1200 30
LED SMD P4 indoor RGB SMD 2121 256 x 128 64 x 32 > 1200 30
LED SMD P2,5 indoor RGB SMD 2121 160 x 160 64 x 64 > 1200 30

Velikost LED display table

Tablo sestavimo iz posameznih LED modulov (panelov), kar omogoča prilagajanje velikosti. Velikost enobarvnih LED modulov je 320 x 160 mm, velikost RGB modulov pa je odvisna od rastra / ločljivosti (od 160 x 160 mm do 384 x 192 mm).

Končno velikost LED display table sestavlja vsota dimenzij modulov in debelina okvirja. Za okvir zunanjih LED display tabel uporabljamo enostranski zaokrožen profil debeline 35 mm, za notranje table pa je opcija tudi enostranski raven profil debeline 22 mm.


okvir LED display table

modularno sestavljanje LED display table

LOKACIJA postavitve

Pomemben podatek za izdelavo LED display table je lokacija postavitve, saj za notranjo postavitev uporabimo cenovno ugodnejše indoor LED RGB module, za zunanjo pa odpornejše outdoor LED RGB module.

Vsi enobarvni LED moduli so primerni tako za notranjo kot tudi za zunanjo postavitev.


okvir LED display table

Tabla iz dveh vrst outdoor SMD P10 modulov

IZBIRA BARVE LED DISPLAY MODULOV

Če se bodo na LED display tabli prikazovali napisi, je smiselno izbrati enobarvne LED module. Na voljo so v beli, rdeči, zeleni in rumeni barvi in v enem rastru - P10 (kar pomeni, da je razdalja med centroma sosednjih LED diod 10 mm). RGB outdoor moduli so na voljo v rastrih P10, P8 in P6, RGB indoor moduli pa v P6, P4 in P2,5.


okvir LED display table

enobarvni DIP moduli: beli, rdeči, zeleni in rumeni (oranžni)

Izbira ločljivosti (resolucije) prikazovanja

Uporabljamo LED module z dvema vrstama LED diod:

 • SMD diode - širši kot gledanja, kar posledično pomeni boljšo resolucijo tudi z manjše razdalje
 • DIP diode – ugodnejši tip diod, primeren za gledanje z večje razdalje, z izredno svetilnostjo in lažjim doseganjem vodoodpornosti.

Enobarvni LED display paneli v naši ponudbi so na voljo v DIP tehnologiji z rastrom P10 in so namenjeni prikazovanju vsebin, kjer je visoka svetilnost in vidljivost pomembnejša od visoke ločljivosti. Uporabljamo jih predvsem za tekoča sporočila (napise) in obvestila., največkrat v eno-ali dvovrstičnih LED display tablah.

V RGB LED display panelih je tehnologija SMD, ki omogoča prikazovanje višje ločljivosti različnih motivov, predvsem video vsebin. Izbira ločljivosti je odvisna predvem od razdalje opazovanja. P2,5 na primer je primerna za gledanje z razdalje 1 meter, za večje oddaljene table na fasadah zadostuje P8 / P10 (odvisno od velikosti table).

Pri nas si lahko v razstavnem prostoru ogledate različne tipe LED display modulov med prikazovanjem različnih (video) vsebin, kar vam bo pomagalo pri oceni ločljivosti, ki je potrebna za vašo tablo.


okvir LED display table

DIP P10 in SMD P2,5 - primerjava ločljivosti: P10 ima v 1 cm2 eno diodo, P2,5 pa ima v 1 cm2 16 diod

Način krmiljenja LED display table

Način upravljanja LED display table je odvisen od vsebin, ki se bodo prikazovale. Bodo vsebine enobarvne ali večbarvne, kako pogosto se bodo vsebine prikazovanja menjale in s kakšne razdalje želimo tablo krmiliti. Na voljo so naslednje opcije krmiljenja:

 • USB,
 • Wifi,
 • RF (radijska frekvenca),
 • GPRS način.

Opcije so tudi prikazovanje temperature, ure, datuma in vlažnosti prostora oziroma ozračja, možno pa je tudi prilagajanje svetilnosti LED display panela glede na svetilnost okolice.

Ob morebitni prekinitvi električnega toka se podatki ne izbrišejo, temveč se ob ponovnem prižigu table spet nemoteno prikazujejo.

Za upravljanje in urejanje vsebin je na voljo programska oprema, ki za pripravo vsebin nudi veliko izbiro različnih vrst pisav, efektov oziroma animacij, načina prikazovanja (asinhrono ali sinhrono), svetilnost panela in še veliko več.


okvir LED display table

zadnja stran LED display table s krmiljenjem




Označitvene table

Na pvc ali aluminijasto ploščo nakaširamo želeno grafiko, ki je lahko natisnjena, izrezana iz samolepilne folije ali s 3D lasersko oz. cnc izrezanimi črkami. Tablo na steno lahko prilepimo, privijačimo ali pritrdimo z okrasnimi vijaki ali distančniki.

več pregled materialov - plošče za kaširanje

več pregled materialov - samolepilne pvc folije

označitvene tablice

samolepilna folija na kompozitni aluminijasti plošči combond




Svetlobne table

Škatle za svetlobne table izdelamo iz svetlobni aluminijastih profilov. V svetlobno škatlo zmontiramo ustezno osvetlitev (LED ali fluo) z vso potrebno elektro napeljavo ter opremimo z grafiko, natisnjeno na svetlobno folijo ali tekstil ali izrezano iz translucentne (svetlobne) samolepilne barvne folije ter nalepljeno na mlečno pleksi steklo.

več pregled materialov - translucentne pvc folije

svetlobne table

svetlobna tabla s fluorescentnimi žarnicami, grafika je iz translucentne (svetlobne) samolepilne folije




Tekstilni panoji, table in škatle na aluminijastem okvirju t-flex

Tekstilne grafike, ki so napete na aluminijast okvir t-flex, saj imajo precej prednosti:

 • estetski in eleganten videz tako za majhne kot za velike dimenzije
  globina okvirja je samo 23 mm, s sprednje strani pa je vidna le debelina stene, to je 1 mm
 • možen je okvir z obojestransko grafiko
  dvostranski t-flex okvir meri v globino samo 46 mm, med sabo je mogoče s tečaji (panti) povezati več okvirjev
 • majhna teža in s tem nezahteven transport
  profili so iz eloksiranega aluminija, zato so zelo lahki
 • preprosto sestavljanje in razstavljanje
  okvirje zelo velikih dimenzij je včasih potrebno razstaviti zaradi transporta; hitro in preprosto montažo omogočajo kotniki, ki povezujejo profile okvirja
 • hitra in preprosta montaža grafike na okvir -
  grafika je na vseh štirih straneh z zadnje strani opremljena s silikonskim trakom, ki ga preprosto potisnemo v utor okvirja
 • motive lahko kadarkoli zamenjamo in ponovno uporabimo
  zaradi preprostega napenjanja s pomočjo silikonskega traku se grafika med zamenjavo ne poškoduje, tako da jo lahko kadarkoli ponovno uporabite

Tekstilni panoji so primerni za reprodukcije velikih dimenzij, za dekoracijo prostorov, za promocijo v trgovskih objektih, za sejemsko ozadje, gledališke kulise... Grafiko sprintamo na tekstilno platno in ter napnemo na T-flex aluminijasto ogrodje - škatlo ali okvir.

Tekstilni pano je lahko brez osvetlitve (globina okvirja samo 23 mm) ali z notranjo osvetlitvijo (globina okvirja 100 / 150 / 170 mm). Izrazita prednost tekstilnih panojev je izjemno lahka konstrukcija, minimalistična estetika in hitra ter preprosta menjava grafik. Aluminijasti okvirji so razstavljivi (potreben je samo en imbus ključ) in idealni za transport ter sestavljanje na končni lokaciji.

Možna je tudi dvostranska izvedba tekstilnega panoja brez osvetlitve (globina škatle 46 mm). Za dvostranske panoje so na voljo tudi oporne talne letve in tečaji (panti), kar lahko s pridom izkoristimo za razgibano cik-cak ozadje ali razstavo.

tekstilni panoji

tekstilni panoji so lahki in estetski; osnova za napenjanje tekstila je aluminijast t-flex profil z utorom za silikonsko gumo, ki je prišita na tekstilno grafiko

montaža tekstilne grafike

okvir s snemljivo grafiko je lahko poljubno velikih dimenzij - dolžina ene stranice je lahko do 6 metrov, možna pa je tudi majhna izvedba (dimenzija okvirja na sliki je 30 x 21 cm)

tekstil na okvirju

všit trakec omogoča, da preprosto izvlečemo grafiko iz utora

tečaji za povezavo t-flex okvirjev

dvostranske t-flex okvirje lahko povežemo s tečaji

oporna talna letev

za dvostranske t-flex okvirje so na voljo oporne talne letve

t-flex aluminijast okvir globine 23 mm

globina enostranskega t-flex okvirja je samo 23 mm, s sprednje strani je vidnega samo 1 mm profila




Priprava datotek za printanje

Priprava datoteke

Datoteko lahko pripravite v kateremkoli grafičnem programu (Adobe Illustrator, InDesign, FreeHand, Photoshop, CorelDraw...). Datoteko zaključite v pdf ali eps zapis. Manj primerni programi za pripravo datotek so: Word, Excel, PowerPoint, AutoCad ipd.

Format

 • EPS (MAC ali PC), Illustrator Al (MAC ali PC): fonti morajo biti v krivuljah, barve v CMYK
 • visokoresolucijski PDF (press quality, MAC ali PC): fonti morajo biti vključeni, slike 150 dpi, barve v CMYK
 • TIF (MAC ali PC): 150 dpi, barve v CMYK
 • JPG (MAC ali PC): 300 dpi, max. quality, barve v CMYK

Podatki veljajo za datoteke v merilu 1 : 1. Če je datoteka v manjšem merilu, mora biti resolucija ustrezno večja.

Pri oddaji materialov v drugih formatih Next line d.o.o. ne more prevzeti odgovornosti za pravilnost in kakovost izpisa. Če pošiljate odprte datoteke, zraven priložite še pregledno sliko v jpg formatu.

Resolucija

Optimalna ločljivost je 120 - 150 dpi pri končni velikosti grafike (merilo 1 : 1). Če pripravljate datoteko v pomanjšanem merilu, mora biti resolucija ustrezno večja. Primer: za grafiko v merilu 1 : 10 je optimalna resolucija 1200 - 1500 dpi.

Dimenzija

Grafične predloge so lahko v pomanjšanem merilu (pri naročilu navedite končno dimenzijo), vendar v končnem razmerju višine in širine.

Oddaja datotek

 • po e-pošti: print@next-line.si
 • osebno na CD, DVD, USB
 • na ftp strežnik: pokličite za geslo
 • wetransfer, dropbox ipd.




Reference
LED display table

označitvena tabla

LED display tabla dim. 237 x 84 cm, uporabljeni so LED RGB SMD P6 indoor moduli

označitvena tabla

LED display tabla dim. 154 x 77 cm, uporabljeni so LED RGB SMD P6 outdoor moduli


Označitvene table brez osvetlitve

označitvena tabla

ste pripravljeni na striženje z gromozanskimi škarjami?

oznaka iz folije

označitvena tabla - tisk na samolepilno folijo

označitvene table z nalepko

usmerjevalna tabla, samolepilna folija na combond plošči

označitvena tabla na aluminijasti plošči

combond plošča in izrez iz folije

tabla na aluminijasti plošči

combond plošča, samolepilna folija in pleksi steklo

tabla za slaščičarno

informacijska tabla -potiskana nalepka na forex plošči

označitvena tabla za trgovino

označitvena tabla trgovine, tisk na nalepko, pleksi steklo

aluminijasta tabla

tiskana prozorna folija na aluminijasti plošči

označitvena tabla na foreks plošči

oznaka kluba, izrez iz forex plošče, grafika tisk na nalepko

izrez iz samolepilne folije, foreks plošča

oznaka kluba - izrez iz folije na foreks plošči

označitvena tabla v aluminijastem okvirju

oznaka kluba iz črne in zlate folije, podlaga foreks plošča

usmerjevalni stolp iz aluminijastih plošč

usmerjevalni stolp - alu ogrodje, combond plošče, tisk na nalepko

usmerjevalna tabla iz aluminijastih lamel

usmerjevalna tabla - aluminijaste lamele, samolepilna folija

promocijski pult

promocijski pult - aluminijasto ogrodje, aluminijaste plošče


Svetlobne table

konstrukcija svetlobne škatle

konstrukcija svetlobne škatle

svetlobna škatla, backlite folija

grafika je natiskana na svetlobno folijo in na konstrukcijo pritrjena z ježki

svetlobna grafika

aplikacija folije na kaljeno steklo

grafika na stekleni plošči

tiskana grafika s spodnje strani, črna folija z zgornje strani

svetlobna tabla ponoči sveti

žareč napis v nočni ulici

translucentna nalepka

tisk na svetlobno nalepko

svetlobna tabla - translucentna folija

sestavljanje svetlobne škatle

svetlobna tabla LED osvetlitev

montaža hrbtišča z LED osvetlitvijo

svetlobna tabla z led svetlobo

dokončen izgled svetlobne table

svetlobna tabla

kompaktno hrbišče svetlobne table

svetlobna tabla - translucentna folija

žareča svetlobna tabla, grafika je izdelana iz translucentne folije

svetlobna tabla

osnovno ogrodje svetlobne škatle

svetlobna tabla - translucentna folija

montaža grafike na distanco ustvari iluzijo žarenja

svetlobna tabla

osvetljena grafika

svetlobna tabla - translucentna folija

končen izgled svetlobne promocijske škatle

svetlobna tabla - translucentna folija

končen izgled svetlobne promocijske škatle

svetlobna tabla ponoči sveti

modra LED podosvetlitev črk s spodnje strani

oblak žari zaradi LED osvetlitve

žar zaradi podosvetlitve z LED diodami


Tekstilne table in panoji

napenjanje tekstilne grafike

na t-flex okvir preprosto napnemo tudi grafike večjih dimenzij

dvostranski tekstilni pano

dvostranski tekstilni pano z opornimi talnimi letvicami je izjemno lahek, a kljub temu stabilen

svetlobni tekstilni pano

barve na svetlobnem tekstilnem platnu, napetem na aluminijast T-flex okvir, ob osvetlitvi z zadnje strani žarijo

svetlobna tabla

svetlobna kocka iz aluminijastega ogrodja in tekstilne grafike

svetlobna tabla

žareče barve osvetljene kocke

svetlobna tabla

preprosta menjava: grafiko potegnemo iz utora in namestimo novo

tekstilni pano na aluminijastem okvirju

dva tekstilna panoja na aluminijastem okvirju sta med seboj povezana s tečaji

tekstilna grafika na drsnih vratih omare

drsna vrata omare dolžine 810 cm in višine 360 cm z nežnim grafičnim motivom na tekstilu




Kontakt

Next line d.o.o.
Ob železnici 16
1000 Ljubljana

Telefon
01 521 22 40, 01 521 22 41
041 776 822

e-pošta
print@next-line.si

Telefaks
01 524 12 55

Delovni čas
ponedeljek - petek: 8:00 - 16:00
sobota in nedelja: zaprto


Ostali podatki
ID za ddv: SI15605981
Matična številka: 5553504
Transakcijski računi:
02053-0010324673 (NLB)
30000-0007349047 (Sberbank)


Pošljite povpraševanje