printanje velikega formata


S tiskalniki velikega formata in s skupno tremi različnimi tehnologijami tiska (solventni, sublimacijski, termični transfer folije) v najkrajšem času izvedemo:

Grafike kaširamo na kapa plošče, forex, stadur, combond in pleksi steklo.
Tisk na ceradno platno in na mesh

Ceradno platno in mesh - luknjičasto ceradno platno je primerno za grafike velikega formata, kjer je pomembna obstojnost in robustnost materiala.

Obojestranske (čezcestne) transparente izdelamo z obojestranskim solventnim tiskom na blockout ceradno platno, ki ima v sredini za svetlobo nepropusten sloj.

Za vetrovna območja, kjer bi lahko veter poškodoval transparent, priporočamo tisk na mesh - luknjičasto ceradno platno, ki je dovolj propustno, da bo transparent ostal tudi v vetrovnih pogojih nepoškodovan.

Backlit - svetlobna ceradna platna so namenjena osvetljevanju z zadnje strani in so primerna za svetlobne table, scene, razstavne prostore. Z zadnje strani osvetljena grafika zažari.

Za vse vrste ceradnih platen nudimo tudi dodelavo - varjenje, sestavljanje, rinkanje. Robove ojačamo z dodatnim trakom, kamor namestimo rinke za lažje pritrjevanje. Gigantske grafike izdelamo tako, da zavarimo več pasov ceradnega platna v en sam kos.

več pregled materialov za printanje - ceradna platna

solventni tisk na cerado

transparente tiskamo na trpežno in togo ceradno platno
Tisk na tekstil in canvas

Zastave različnih oblik, sejemske kulise, reprodukcije na umetniškem platnu (canvas), tekstilne grafike na aluminijastem okvirju... so le nekatere izmed pogosto uporabljenih tekstilnih grafik. Za tisk na tekstil uporabljamo dve vrsti tehnologije.

Sublimacijski tisk se uporablja za izdelavo zastav, stenskih grafik na aluminijastem t-flex okvirju, sejemskih in gledaliških kulis, zaves, prtov. Tekstil je pralen, barve so obstojne. Za sublimacijski tisk so primerni štirje različni tekstili - dva za zastave, kjer je na zadnji strani tekstila grafika zrcalno vidna, svetleč satinast tekstil in debelejši mat tekstil.

Tiskamo lahko na poliestrske tekstile do širine 150 cm. Širše grafike izdelamo s šivanjem posameznih pasov v celoto.

sublimacijski tisk na tekstil

tiskanje odrskih kulis na tekstil - hitro, elegantno, preprosto

Solventni tekstil se uporablja v primerih, kjer je potrebna večja togost oziroma debelina materiala (grafike večjih dimenzij). Za napenjanje na t-flex aluminijast okvir zelo velikih dimenzij, kjer morajo biti tekstilne grafike izdelane iz enega samega kosa. Solventni materiali niso pralni. Najširše tekstilno platno je 320 cm.

Na canvas - umetniško platno - tiskamo s solventnimi barvami. Površina canvasa je v mat izvedbi.

več pregled materialov za printanje - tekstilna platna

več in bolj podrobno zastave, tisk na tekstil

solventni tisk na umetniško platno - canvas

solventni tisk na umetniško platno - canvas - tiskana umetniška reprodukcija
Tisk na belo, prozorno, peskano in kovinsko nalepko

Tiskamo na belo, prozorno, peskano, zlato, srebrno, odbojno, fluorescentno, fosforno in belo oz. prozorno statično nalepko ter nalepko z odstranljivim lepilom in na samouničljivo nalepko.

Izdelujemo zelo velike in tudi zelo majhne nalepke - od trajnih jumbo plakatov, avtografik, promocijskih tabel, opozorilnih nalepk na strojni opremi, malih promocijskih nalepk pa vse do etiket za embalažo, darilnih nalepk in mini nalepkic za plačilne kartice.

Vse nalepke lahko računalniško obrežemo v poljubno obliko. Končni izdelek so zasekane nalepke na rolici ali polah.

tisk na nalepke

najpogostejši je tisk na belo nalepko

Solventni tisk nalepk omogoča tisk poljubnih motivov v sklopu CMYK barv in njihovih kombinacij. Barve so obstojne in so primerne za zunanjo uporabo.

Materiali in barve so namenjeni za zunanjo uporabo. Za podaljšanje obstojnosti ali dodatno zaščito pred površinskimi poškodbami lahko nalepko zaščitimo z UV plastifikacijo.

Vse nalepke lahko z rezalnikom zarežemo po poljubni obliki ali pa jih nakaširamo na različne materiale.

več pregled materialov za printanje - nalepke

tisk na zlato nalepko

tisk na zlato reliefno nalepko (na sliki R-tape Florentine Leaf Gold E4402)

Digitalni termični tisk folije omogoča poleg tiska standardne CMYK palete barv tudi tisk bele barve, tisk sijaj in mat zlate barve, sijaj in mat srebrne barve, metalne rdeče in metalne modre, hologramski mozaik ter tisk nekaterih Pantone odtenkov. Tiskovine, izdelane s tehnologijo termičnega tiska, so trenutno najobstojnejše na tržišču, tako glede UV obstojnosti (brez dodatne zaščite za zunanjo uporabo vsaj 5 let) kot na praskanje in drgnjenje.

Sušenje barve ni potrebno, zato nalepke takoj po procesu tiska lahko zarežemo po poljubni obliki in perforiramo na manjše pole.

Zaradi neprekinjenega procesa izdelave temični tiskalnik/rezalnik omogoča najkrajši rok za izdelavo nalepk.

več in bolj podrobno izdelava nalepk

tisk zlate barve

s termičnim tiskalnikom lahko tiskamo tudi zlato, srebrno in belo barvo
Tisk na fluorescentno nalepko

Fluorescentna folija je na voljo v fluorescentno rumeni, oranžni, rdeči in roza (pink) barvi.

Barve so izredno vpadljive, tako da jo lahko uporabimo bodisi nepotiskano (izrez z rezalnikom) ali kot podlago za izredno opazno informacijo, transparent, tablo...

več pregled materialov za printanje - fluorescentne folije

tisk na rumeno fluorescentno nalepko

oglasov in sporočil na fluorescentni nalepki ne morete spregledati
Tisk na nalepko, ki se sveti v temi

Glow in the dark ali fosforna folija je bela samolepilna folija z rahlo rumenim tonom, ki jo uporabljamo nepotiskano ali pa nanjo odtisnemo poljuben motiv. Ko je folija osvetljena, akumulira svetlobo in v temi zeleno žari tudi do 12 ur.

Primerna je za označevanje izhodov v sili, označevanje evakuacijskih (požarnih) poti in oznake na vozilih.

več pregled materialov za printanje - fosforna folija

nalepka, ki se sveti v temi

v temi se nalepka "glow in the dark" zelenkasto sveti
Tisk na pet / pp folije brez lepila

Prozorna folija s potiskom deluje kot hologram, ki ga lahko uporabite za grafično dekoracijo prostorov, kot vitraž na steklu, za diskretno označevanje...

Bela folija je na razpolago v različnih debelinah. Uporablja se za tisk grafike pri izdelavi promocijskih stojal, sejemskih sten in podobno.

Statična folija ali statična nalepka (bela in prozorna) je folija z izredno gladko površino oprijema, ki se na statični osnovi oprime čiste gladke površine. Največkrat se uporablja za reklamo zaščito ekranov in drugih steklenih oz. plastičnih, pa tudi kovinskih površin, saj se kljub močnemu oprijemu brez težav odstrani, ne poškoduje površine in po odstranitvi ne pušča sledi.

več pregled materialov za printanje - svetlobna folija

print na prozorno folijo

tisk na prozorno folijo brez lepila
Tisk na svetlobno folijo - backlite film

Svetlobne table so učinkovita oblika označevanja lokalov, trgovin, pekarn. Izdelamo lahko celotno svetlobno tablo ali samo grafiko za že obstoječo svetlobno škatlo. Motiv natisnemo na backlite svetlobno folijo ali na translucentni vinil. Oba materiala imata lastnost, da barve ob osvetlitvi z zadnje strani zažarijo.

Svetlobni okvirji so opazni in zato pogosto uporabljeni za promocijo. Izdelamo lahko svetlobni okvir z grafiko, če pa okvir že imate, lahko vaš motiv natisnemo na backlite material.

Za grafike večjih dimenzij uporabljamo kompaktno backlite ceradno platno, ki bo presevalo svetlobo in grafiki dodalo novo dimenzijo.

več pregled materialov za printanje - svetlobna folija

tisk na svetlobno folijo

mlečno - prosojna svetlobna folija; ko je osvetljena z zadnje strani, barve žarijo
Tisk na luknjičasto folijo Window vision

Window vision / one way vision je luknjičasta nalepka s črnim lepilom, namenjena za okenske grafike (izložbe, avtomobilska stekla...). Nalepka se lepi na zunanjo stran stekla.

Okenske grafike na one way vision nalepki omogočajo reklamno sporočilo navzven, v notranjosti pa zagotavljajo večjo zasebnost in rahlo zatemnitev ter skoraj neoviran pogled skozi steklo. Primerne so za vse steklene površine.

Avtomobilska stekla predstavljajo omejitev pri grafični podobi vozila. S pomočjo window vision nalepke se lahko motiv nadaljuje preko stekla, ne da bi s tem poslabšali preglednost iz avtomobila.

več pregled materialov za printanje - window vision

luknjičasta nalepka za steklo

izložbene grafike z reklamnim sporočilom za promocijo in povečanje zasebnosti
Tisk na papir

Za razstave, sejme, predstavitve, natečaje in druge kratkoročne dogodke grafike natisnemo na papir.

Foto papirji so namenjeni kvalitetnejšemu izpisu, običajni papirji pa so namenjeni cenejši izdelavi tiskovin. Blueback papir je namenjen zunanji uporabi - plakatiranju in za jumbo plakate, saj je vodoodporen (na dežju zdrži cca 1 mesec), modro ozadje pa preprečuje, da bi barva podlage vplivala na izgled izdelka.

Vse vrste papirja je mogoče plastificirati in/ali jih kaširati na različne vrste plošč različnih dimenzij. Plošče z nakaširanim plakatom lahko tudi uokvirimo.

več pregled materialov za printanje - papir

tiskanje plakatov

za manjše naklade plakatov je idealna izbira tisk na papir
Tisk na tapete

V zadnjem času je pri opremljanju notranjih prostorov spet pogosta uporaba tapet. Prostor lahko opremite s svojo grafiko in po svojem okusu. Na tapeto lahko natisnemo poljubni motiv. Širina materiala je 130 cm.

Uporabljamo tri vrste tapet z različno površinsko obdelavo: Lisse (gladka), Lan (videz in otip kot lan/tekstil) in Sable (videz in otip kot pesek). Vse tri vrste tapet imajo certifikat o negorljivosti, so pralne in po odstranitvi ne puščajo sledi.

več pregled materialov za printanje - tapete

tisk na tapete

tapete so na papirni osnovi in imajo certifikat o negorljivosti
Priprava datotek za printanje

Priprava datoteke

Datoteko lahko pripravite v kateremkoli grafičnem programu (Adobe Illustrator, InDesign, FreeHand, Photoshop, CorelDraw...). Datoteko zaključite v pdf ali eps zapis. Manj primerni programi za pripravo datotek so: Word, Excel, PowerPoint, AutoCad ipd.

Format

  • EPS (MAC ali PC), Illustrator Al (MAC ali PC): fonti morajo biti v krivuljah, barve v CMYK
  • visokoresolucijski PDF (press quality, MAC ali PC): fonti morajo biti vključeni, slike 150 dpi, barve v CMYK
  • TIF (MAC ali PC): 150 dpi, barve v CMYK
  • JPG (MAC ali PC): 300 dpi, max. quality, barve v CMYK

Podatki veljajo za datoteke v merilu 1 : 1. Če je datoteka v manjšem merilu, mora biti resolucija ustrezno večja.

Pri oddaji materialov v drugih formatih Next line d.o.o. ne more prevzeti odgovornosti za pravilnost in kakovost izpisa. Če pošiljate odprte datoteke, zraven priložite še pregledno sliko v jpg formatu.

Resolucija

Optimalna ločljivost je 120 - 150 dpi pri končni velikosti grafike (merilo 1 : 1). Če pripravljate datoteko v pomanjšanem merilu, mora biti resolucija ustrezno večja. Primer: za grafiko v merilu 1 : 10 je optimalna resolucija 1200 - 1500 dpi.

Dimenzija

Grafične predloge so lahko v pomanjšanem merilu (pri naročilu navedite končno dimenzijo), vendar v končnem razmerju višine in širine.

Oddaja datotek

  • po e-pošti: print@next-line.si
  • osebno na CD, DVD, USB
  • na ftp strežnik: pokličite za geslo
  • wetransfer, dropbox ipd.
Reference

tisk na ceradno platno za razstavo

tisk na ceradno platno in nalepko; razstava nataša šušteršič plotajs, ljubljanski grad

sestavljanje transparentov

sestavljanje pasov v celoto

fasadne slike

transparent velikosti 10 x 15 metrov; narodna galerija, ljubljana

transparent na luknjičasti ceradi mesh

luknjičasta cerada ali mesh je lažja od ceradnega platna in za veter bolj propustna; btc, ljubljana

dvostranska cerada

izdelava dvostranske cerade - učinkovita ideja za čezcestne transparente

trajni jumbo plakat

velika nalepka - trajni jumbo plakat, natisnjen na solventni vinyl (velikost nalepke 250 x 500 cm)

tiskanje na odbojno nalepko

tisk na odbojno nalepko - odbojna tabla, Trojane

ceradni panoji za razstavo

cerada je najbolj primerna za tisk velikoformatnih plakatov; Kongresni trg, Ljubljana

tiskanje na cerado

svetlobno ceradno platno je brez osvetlitve na videz enako kot navadno ceradno platno

printanje grafike za roll-up stojalo

display film za montažo v roll-up stojalo

printanje grafike na luknjičasto folijo

window vision je nalepka z luknjicami, ki jo lepimo na zunanjo stran izložbe ali stekla vozila

tisk na tapeto

pravljični motiv na tapeti, namenjen prijetnemu vzdušju najmlajših in malo starejših

printanje na tekstil

sublimacijski tekstil je živahnih barv in pralen, lahek in čvrst

printanje na cerado

tisk bele barve na prozorno nalepko

tiskanje na kovinsko nalepko

tisk na kovinsko nalepko z reliefnim vzorcem, na sliki nalepka R-tape Florentine Leaf Silver

tisk na peskano folijo

označitvene table, tiskane na peskano folijo - diskretne in elegantne oznake; gorenje

tisk na plastično folijo

tisk na 0,5 mm debelo pop-up folijo

combond plošče

pop-up blockout folija, uporabljena v tabeli rezultatov

printanje velikega formata

ostanki po bitki

printanje velikega formata

včasih tudi pri nas ne gre brez glavobola
Kontakt

Next line d.o.o.
Ob železnici 16
1000 Ljubljana

Telefon
01 521 22 40, 01 521 22 41
041 776 822

e-pošta
print@next-line.si

Telefaks
01 524 12 55

Delovni čas
ponedeljek - petek: 8:00 - 16:00
sobota in nedelja: zaprto


Ostali podatki
ID za ddv: SI15605981
Matična številka: 5553504
Transakcijski računi:
02053-0010324673 (NLB)Pošljite povpraševanje